Allround software engineer die cutting-edge technologie inzet om complexe problemen op te lossen.

Joris

Software engineer - architect

INTRO

Joris is een flexibele full-stack software engineer en architect met een open karakter. Hij is een gedreven en ambitieus persoon en is een autodidact. Hij maakt nieuwe tools, technologien en domeinen zich snel eigen. Joris heeft een voorkeur voor complexe informatiesystemen waar hij zijn kennis en vaardigheden kan toepassen. Joris houdt ervan om over zijn vak te spreken en schrijven. In de afgelopen jaren heeft hij diverse malen gepresenteerd op de NL-JUG, JavaPolis/Devoxx, Next-Build, JavaOne en diverse Scala en Java meetups. Joris heeft daarnaast diverse boeken geschreven over zijn vak.

 

OPLEIDING & CURSUSSEN

2006 – 2016
Several courses, like;
– Functional Programming in Scala Specialization
– Reactive Programming
– MongoDB
– CISSP / ICS2
– Certified ScrumMaster
– Togaf Foundation & Togaf Certified
– Masterclass BPM
– Masterclass Enterprise Architecture
– Sun certified programmer

2004 – 2006
Master in Information Technology

2000 – 2002
Bachelor in Computer Sciences


TECHNIEKEN & TOOLING

Scala, Java, Go, Typescript, DevOps, Enterprise architecture, Togaf, CISSP, JEE, Security, Performance, SOA, Governance, ESB, Integration, Mule, WSO2, Open Source, Linux, Quality, REST, Standardisation, Agile, Angular.js, WebGL, Spring, Maven, Continuous Integration, Professional, Motivated, Eager, Mesos, Docker, Cloud

 

WERKERVARING

Datum: okt-2015 tot heden
Opdracht: Fintech organisatie
Rol: Scala  / DevOps engineer
Beschrijving: opzetten van een CI/CD pipeline (Jenkins/Docker), opzetten AWS/Docker architectuur, implementeren microservices in Scala, implementatie portal op basis van Angular2 en typescript.
Tooling: Jenkins, Docker, AWS, Cassandra, Consul, Spray, Thrift, Angular2, Scala.

Datum: jan-2015 tot okt-2015
Opdracht: Grote financiële instelling
Rol: Senior developer
Beschrijving: ontwikkelen van een nieuw security product op basis van Angular en Spring, ontwikkelen van een verbeterde referentie architectuur, opzetten van een nieuwe build omgeving (obv Jenkins), opzetten van een nieuwe testomgeving met behulp van Gatling.
Tooling: Jenkins, Angular, Spring, Scala, Gatling, Docker, Mesos.

Datum: jan-2013 tot jan-2015
Opdracht: Grote educatieve uitgever
Rol: Enterprise architect
Beschrijving: opzetten van een nieuwe software architectuur op basis van Vert.x, MongoDB en Angular. Opzetten van een referentiearchitectuur voor alle educatieve applicaties. Cloud-based infrastructuur opgezet op basis van AWS. 
Tooling: o.a. AWS, Jenkins, Angular, Vert.x, MongoDB

Datum: aug-2003 tot dec-2012
Opdracht: Grote ICT dienstverlener
Rol: Architect / developer
Beschrijving: Verschillende projecten als IT architect (o.a. voor aantal grote ministeries) en/of lead Java developer
Tooling: Diverse Java frameworks

 

Referentie.

“Freelanders is een serieuze netwerkorganisatie, waar de focus daadwerkelijk op kwaliteit ligt. In alle facetten van het bemiddelingsproces. Ze zijn zeer goed op de hoogte van zowel de problematiek van hun opdrachtgevers als de laatste technologische ontwikkelingen. Daarbij verdiepen ze zich echt in mij als freelancer; ze kennen mijn competenties, mijn voorkeur qua werkomgeving en ambitie. Tijdens het project wat ik via Freelanders heb gedaan, hebben ze mij altijd ondersteund en geholpen waar dat nodig was. Kortom, échte toegevoegde waarde.”

Joris