"Brengt structuur in elk project, inhoudelijk én in het proces."

Esther

Business analist - scrum master

INTRO

Esther heeft ruime ervaring met het adviseren, definiëren, ontwerpen, coördineren en implementeren van applicaties op de terreinen van BPM, informatiemanagement, content management en ketenintegratie. Ze heeft complexe projecten gerealiseerd binnen – voornamelijk –  overheidsorganisaties, semi-overheid, uitgeverijen en financiële instellingen. Ze is uitstekend in staat om abstracte concepten te vertalen naar duurzame concrete oplossingen, zowel in een aansturende als meewerkende rol. Esther is bijzonder vaardig in het zich eigen maken van nieuwe methoden en technieken en deze succesvol toe te passen.

De persoonlijke stijl van Esther valt te typeren als resultaatgericht en betrokken. Haar ervaring, analytisch vermogen en methodologische kennis weet ze uitstekend over te brengen aan zowel opdrachtgevers als collega’s, en om te zetten in concrete oplossingen.

 

OPLEIDING & CURSUSSEN

2000 – 2016
Verschillende trainingen, waaronder;

  • Scrum Master ‘Next Level’ (Malmberg-interne training)
  • Blueriq Business Modeling Foundation
  • Be Informed Architect
  • Be Informed 4 – Introduction
  • Commerciële en communicatieve vaardigheden –  Schouten & Nelissen
  • SGML/XML in bedrijf
  • XSD Schema
  • Prince2 Foundation
  • Projectmanagement – Capgemini Academy

1998 – 2000
Doctor in de Letteren – specialisatie Taaltechnologie

1994 – 1998
Doctoraal Algemene Taalwetenschappen, specialisatie Taaltechnologie


TECHNIEKEN & TOOLING

Protégé Knowledge Modeling Framework, JIRA Issue Tracking software, Confluence Team Collaboration Software, Scrum / Agile software development, Dynamic Systems Development Method (DSDM), Rational Unified Process (RUP), Oracle 11g, MySQL, JBoss Application Server, XML, SOAP, WSDL, UML, Subversion, Enterprise Architect,Crystal Reports, Prince II Foundation, PERFORM Managing Projects, Hippo CMS 7.7, X-Hive CMS, Tridion CMS, ITIL Essentials, Visual Source Safe

WERKERVARING

Datum: feb-2017 tot heden
Opdracht: Grote educatieve uitgever
Rol: Business / informatie analist / scrum master
Beschrijving: Analyse en functionele specificatie van generieke bouwstenen voor digitale leerplatforms voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs van Sanoma Learning. Analyse en functionele specificatie voor nieuw digitaal leerplatform voor basisonderwijs.

Tooling: Jenkins, Jira, Confluence, UML, Scrum, Java, MongoDB

Datum: mrt-2016 tot feb-2017
Opdracht: Grote Europese instelling
Rol: informatie analist
Beschrijving: Ontwerp en realisatie van een kennis-gebaseerd zaaksysteem voor registreren en verwerken van patent-aanvragen. Systeem omvat een dynamische, door business rules gestuurde bedrijfsprocescomponent, en een administratieve informatiecomponent, bestaande uit een database met procesdata en zaakgegevens. De volledige functionaliteit wordt in de vorm van webservices beschikbaar gesteld aan een dynamisch webportaal voor de gebruiker.

Datum: jun-2014 tot mrt-2016
Opdracht: Educatieve uitgever
Rol: Informatie analist / scrum master
Beschrijving: Analyse en functionele specificatie van verschillende digitale leerplatforms voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Tevens de rol van scrum master vervuld.

Datum: jul-2012 tot jun-2014
Opdracht: Centrale overheidsinstelling
Rol: Informatie analist / BPM Consultant
Beschrijving: Ontwerpen en implementeren van een Case Management-systeem en kennismanagementapplicatie voor uitvoering van wettelijke taken. Systeem omvat een dynamische, door business rules gestuurde bedrijfsprocescomponent, en een administratieve informatiecomponent, bestaande uit een database met procesdata en zaakgegevens.

Datum: 2000 – 2012
Opdracht: Diverse opdrachtgevers
Rol: Informatie analist / BPM Consultant
Beschrijving: Verschillende projecten gedaan als analist en/of consultant.

Referentie.

“Ik heb verschillende projecten gedaan in samenwerking met Freelanders. Het is een uiterst correct bureau, met aandacht voor de mens en detail. Waar je bij veel recruitment bureaus toch een nummer bent, daar onderscheidt Freelanders zich door een persoonlijke aanpak op maat. Ze doen er alles aan om er voor te zorgen dat ik me volledig kan focussen op mijn opdracht.”

Esther

Cases waar Esther aan heeft gewerkt: