Het tekort aan ICT’ers blijft een uitdaging voor de meeste organisaties. Sinds 2017 is er meer vraag naar ICT professionals dan dat er beschikbaar zijn.

Vooral hoogopgeleide ICT’ers met specifieke kennis zijn in trek. Het gaat dan specifiek om software engineers in specifieke toepassingen en talen, automated test engineers, Agile analisten, ICT-architecten en beveiligingsexperts.

Grote vraag naar hoogopgeleide ICT professionals

Hoe zit het met de verschillende functies binnen IT? Waar zijn de tekorten het grootst?

Uit onderzoek naar de Nederlandse arbeidsmarkt voor ICT professionals blijkt dat de vraag naar  hoogopgeleide ICT professionals het grootst is. Hierbij moet gedacht worden aan software engineers (Java, Python, etc) Solution architecten, analisten en Scrum masters

Dit tekort zorgt voor directe problemen voor veel Nederlandse organisaties. Aan het begin van 2018 geeft 42% van de werkgevers in de ICT  aan belemmeringen in oplevering van maatwerk software te ondervinden als gevolg van deze tekorten. Vanwege de groeiende krapte en de niet te stoppen digitalisering is het aannemelijk dat deze tekorten verder oplopen.

 

Hoe kunnen wij uw organisatie helpen?

Freelanders heeft een uitgebreid netwerk van zeer ervaren ICT professionals. Wij kennen de Freelanders persoonlijk waardoor u verzekerd bent van de juiste kwaliteit. Wij weten wanneer de juiste professional beschikbaar is. Door deze persoonlijke benadering en onze eigen ervaring als ICT professional kunnen wij u helpen met het vinden van de juiste professional voor uw organisatie. Bekijk onze beschikbare Freelanders (Beschikbare Freelanders)

 

Links